Ultimas 2023

Ultimas 2022.

SYLVESTER ORGANISEERT SPECTACULAIRE ULTIMAS 2022

Op de historische site van Tour & Taxis in Brussel zorgde Sylvester voor een prachtige uitreiking van de Ultimas, de Vlaamse Cultuurprijzen. In een majestueuze circustent haalden we alles uit de kast om de Vlaamse cultuur te laten schitteren.

Net als in voorgaande jaren werd deze feestelijke awardshow in goede banen geleid door onze hosts van het eerste uur: Sofie Lemaire en Thomas Vanderveken. Onder hun leiding ontvingen dertien laureaten een Ultima, voor hun uitzonderlijke bijdragen aan de Vlaamse cultuur. Alle laureaten kregen hun ‘moment to shine’, live on stage of via video.

EEN SHOW VOOR EN DOOR ARTIESTEN

Sylvester zorgde voor de coördinatie van de performances en de opnames van de video’s en verwerkte het geheel tot een wervelende en entertainende show. De samenwerking met Circus Barones bracht een extra dimensie van nostalgische magie en spectaculaire circusacts.

De Ultima voor Algemene Culturele Verdienste werd uitgereikt aan de wereldberoemde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Zijn grensverleggende werk en unieke, verbindende taal werden door de jury geroemd als een ode aan culturele veelzijdigheid en creativiteit. De avond omvatte ook een beklijvend eerbetoon aan de onlangs overleden kunstenaar Daan Gielis, de ontwerper van het Ultimas-beeldje.

DE STEM VAN HET PUBLIEK

Als klapstuk van deze spetterende show volgde nog de uitreiking van de publieksprijs. Deze prestigieuze Ultima ging naar de musical ‘Vergeet Barbara’. Deze musical op basis van liedjes uit het oeuvre van de Vlaamse zanger Will Tura werd door het Vlaamse publiek verkozen als culturele favoriet.

EEN LOGISTIEK EN TECHNIEK MEESTERWERKJE

Sylvester verzorgde de volledige logistieke en technische ondersteuning, waaronder feeërieke uitlichting van de tent, een professionele geluidsinstallatie, meervoudige schermprojecties, en een state-of-the-art captatie. De show werd live uitgezonden op Radio 1 en VRT MAX en kan daar nog altijd herbekeken worden.

Alle laureaten, toeschouwers en kijkers waren het erover eens: dit was een pareltje van een awardshow. Met de Ultimas 2022 heeft Sylvester zich opnieuw in de kijker geplaatst als een toonaangevend creatief huis voor culturele events.

Specifications

Klant
Departement Cultuur, Jeugd en Media, Vlaamse overheid
Type
Aftermovie, Awardshow, Bedrijfsvideo, Televisieproductie
Datum
16/05/2023
Ultimas 2023
Ultimas 2023
Ultimas 2023
Ultimas 2023
Ultimas 2023
Ultimas 2023
Ultimas 2023

Wil je ook een awardshow zoals Ultimas 2022 organiseren? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Benieuwd naar meer?