De Opening: Stadhuis Antwerpen.

opening stadhuis Antwerpen

Onder een stralende zon gaven presentatoren Carl Huybrechts en Esohe Weyden op zaterdag 18 juni kort na de middag de aftrap van een groots en druk bijgewoond volksfeest op de Grote Markt waarmee de heropening van het gerenoveerde stadhuis van Antwerpen gevierd werd. Het volksfeest was live te volgen op ATV. Een uitgebreid Sylvester-team leidde alles in goed banen en zorgde voor een onvergetelijk show-gebeuren met veel acts, leuke randanimatie, Radio Minerva, verrassende muziekoptredens, DJ’s, een indrukwekkend inhuldigingsmoment en als apotheose een heuse meezingmusical vanuit het stadhuis. Massaal veel Sinjoren en toeristen beleefden een dag die ze zich nog lang zullen herinneren. 

De sluitingsgeschiedenis

Meer dan 4 jaar ging het stadhuis dicht voor een intensieve en grondige restauratie en renovatie. Maar het wachten was absoluut de moeite waard want het monumentale renaissancegebouw oogt schitterend en is omgedoopt tot een open huis voor alle Antwerpenaren dat voldoet aan alle geldende comfort- en duurzaamheidseisen. Kortom : de erfgoedparel met een rijk verleden is klaar voor een bruisende toekomst.

Heropening Stadhuis Antwerpen

Bruisen deed ook het inhuldigingsfeest dat voor de heropening van het stadhuis georganiseerd werd. Jong en oud vermaakte en amuseerde zich: mensen lieten hun wensdroom inblikken, smulden van gratis cupcakes en keken zich de ogen uit bij de optredens van de vendeliers, de Stadstrommelaars en de zangeressen van Klassiek aan de Schelde. Er werd vrolijk meegedanst op de plaatjes die Radio Minerva vanuit hun pop-up-studio in het stadhuis over de Grote Markt lieten horen en er was veel kippenvel bij het publiek toen zes eregasten en de burgemeester het cijferslot losmaakten waarna de poorten van het stadhuis eindelijk weer opengingen. Toen daarna de legendarische Strangers samen met de burgemeester vanop ’t Schoon Verdiep het liedje “Antwarpe” inzetten, zong de hele Grote Markt en alle aanpalende terrasjes vol overgave mee. Later op de avond toen het donker was, werd de voorgevel van het stadhuis het decor van een unieke meezingmusical. Het prachtige licht- en zangspektakel werd zeer gesmaakt door het aanwezige publiek.

Variatie in Opening Stadhuis Antwerpen

Het bijzonder gevarieerde event in het stadhuis en op de Grote Markt dat meer dan 10 uur duurde met doorlopend allerlei acts, animaties en muziekoptredens die op verschillende plaatsen tegelijk bezig waren, vroeg veel voorbereiding, planning en coördinatie van het Sylvester-team. Maar dankzij onze expertise, inzet en ervaring werd het een zeer geslaagde inhuldiging. Op de vraag ‘Waar is dat feestje?” was er op 18 juni maar 1 correct antwoord : op de Grote Markt van Antwerpen waar het gerenoveerde stadhuis ingehuldigd werd. 

Specifications

Klant
Stad Antwerpen
Type
Aftermovie, Publieksevenement
Personen
5000
Jaar
2022
Opening Stadhuis Antwerpen
Opening Stadhuis Antwerpen
Opening Stadhuis Antwerpen

Benieuwd naar meer sfeerbeelden van dit evenement ‘Opening Stadhuis Antwerpen’? Dat kan! Naast het organiseren van het evenement, mocht Sylvester ook instaan voor de aftermovie ‘Opening Stadhuis Antwerpen’. Take a look! Ook interesse in een publieksevenement of een aftermovie? Contacteer ons zo snel mogelijk!