Opening EU-voorzitterschap in Mechelen

Opening EU-voorzitterschap in Mechelen.

OPENING EU-voorzitterschap: een inspiratie voor België

Sylvester had de bijzondere eer om het openingsfeest voor het Belgische EU-voorzitterschap te organiseren, een grootschalig cultureel spektakel dat plaatsvond op 6 januari 2024 op de Grote Markt in Mechelen.

CULTUREEL SPEKTAKEL VOOR 12.000 BEZOEKERS

Voor deze speciale gelegenheid werd de Mechelse binnenstad getransformeerd tot een bruisend cultureel epicentrum; een symbool van Europese eenheid en diversiteit. Een rijk palet aan kunsten, waaronder dans, circus, slam poetry, straatanimatie en stand-upcomedy, zorgde voor een indrukwekkende opkomst van 12.000 mensen. Bovendien werd dit evenement uitgezonden op VRT MAX en VRT 1, waardoor een breed publiek kon meegenieten.

UNIEKE MUZIKALE BELEVING ONDER LEIDING VAN DIRK BROSSÉ

Een bijzonder hoogtepunt was het muzikale luik onder leiding van Dirk Brossé. Deze prikkelende combinatie van muziek, videoprojecties en een lichtshow zorgde voor een ongezien spektakel boordevol talent van eigen bodem. Met deze diverse reeks optredens slaagde Sylvester erin een unieke ervaring te creëren die zowel meeslepend als cultureel verrijkend was.

TRANSPARANTE TENT

Een andere primeur was de innovatieve overdekking van de Grote Markt met een transparante tent, die de schoonheid van de locatie behield, terwijl bezoekers beschermd waren tegen het gure weer.

EEN INDRUKWEKKENDE AFSLUITING

De avond werd afgesloten met een een liveoptreden van de electro-rockband Goose. Deze spectaculaire party was de perfecte bekroning van een event dat niet alleen een belangrijk politiek moment in de kijker zette, maar ook een showcase was van Vlaamse culturele diversiteit en creativiteit.

Specifications

Klant
Vlaamse overheid, Departement Buitenlandse Zaken
Type
Aftermovie, Evenementenvideo, Openingsevent, Publieksevenement, Televisieproductie
Datum
06/01/2024
Opening EU-voorzitterschap in Mechelen
Opening EU-voorzitterschap in Mechelen
Opening EU-voorzitterschap in Mechelen

Wil je ook een spectaculair publieksevenement zoals “Opening EU-voorzitterschap”? Laat ons zeker iets weten via het contactformulier.

Benieuwd naar meer?