FTI Slotfestival

FTI slotfestival.

Innovatief Belevingspaleis tijdens FTI Slotfestival

Ruim 33.000 bezoekers zagen tijdens het FTI Slotfestival van 23 en 24 maart  het Antwerps Sportpaleis en de Lotto Arena omgetoverd worden tot een waar belevingspaleis. Jong en oud genoten van een overvloed aan content, animatie en boeiende talks rond de kracht van Vlaamse Innovatie en Technologie.

Welkom in de Doekomst

Onder leiding van FTI-festivaldirecteur Dries Mahieu en curator Bruno Schaubroek vormde het FTI Slotfestival de kroon op 10 dagen FTI-festival. Dit festival met thema ‘Welkom in de Doekomst’ werd ondersteund door Vlaams minister-president en de voltallige Vlaamse regering. Met als doel het publiek te laten kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie en innovatie.

Unieke samenwerking tussen citycubes en sylvester

Het FTI Slotfestival is het resultaat van een unieke samenwerking tussen CityCubes en Sylvester waarbij de kwaliteiten en competenties van beide bureaus elkaar enkel maar versterkten.

Samen stonden ze voor de uitdaging om innovatie en technologie toegankelijk te maken voor een breed publiek. CityCubes en Sylvester deden die vertaalslag met succes wat resulteerde in een evenement vol ervaringen die zowel jong als oud aanspraken.

Inspirerende talks en activaties

In 28 talks verspreid over 8 sessies leerden de bezoekers allerlei verrassende en creatieve kanten van innovatieve technologie kennen, gaande van technologie van sport(voeding) tot ruimtevaart en klimaat, gezond leven en het gebruik van AI in kunst en muziek.

Kinderen en studenten werden met diverse activaties en talks (“met een échte robot!”) enthousiast gemaakt voor STEM-opleidingen, de gamingindustrie, robotica en technologie.

Tech-bedrijven, hogescholen en universiteiten, maar ook potentiële investeerders kregen verder nog de kans om kennis te maken met innovaties en creativiteit binnen de sector.

Specifications

Klant
Flanders Technology & Innovation
Type
Publieksevenement
Datum
23/03/2024
FTI Slotfestival
FTI Slotfestival
FTI Slotfestival
FTI Slotfestival
FTI Slotfestival

Ook interesse in een publieksevenement? Laat ons zeker iets weten via het contactformulier.

Benieuwd naar meer?