Conferentie Rechtvaardige Transitie

Conferentie rechtvaardige transitie.

Conferentie Rechtvaardige transitie: EEN MANDAAT VOOR DUURZAAMHEID

Op 8 en 9 november 2023 organiseerde Sylvester in opdracht van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO) de Conferentie Rechtvaardige Transitie, in het Square Meeting Center te Brussel.

In lijn met het regeerakkoord van 30 september 2020 hield de Belgische federale regering een Conferentie voor een Rechtvaardige Transitie. Bevoegd minister Zakia Khattabi wou beleidsmakers, stakeholders, academici en burgers verenigen, om samen in gesprek te gaan over een rechtvaardige ecologische transitie. En daarvoor deed ze een beroep op de expertise van Sylvester.

DUURZAME AANPAK IN ELK DETAIL

Gezien het thema van het event waren duurzaamheid en inclusie cruciale elementen. Sylvester onderstreepte dit belang door uitsluitend gebruik te maken van duurzame materialen en het minimaliseren van afval. Wegwerpmaterialen werden vermeden, er werd samengewerkt met sociale ondernemingen, en de gebruikte droogbloemen voor decoratie vonden een tweede leven in een Brussels woonzorgcentrum. Zo werd de Conferentie voor een Rechtvaardige Transitie een toonbeeld van ecologische en sociale verantwoordelijkheid.

EEN CONFERENTIE VOL DIALOOG EN HERDENKING

Voor het inhoudelijke luik ging Sylvester voor een gevarieerd aanbod van plenaire sessies en breakout-sessies, waarbij interactie en multidisciplinaire betrokkenheid centraal stonden. Het slotwoord van deze tweedaagse was voor auteurs Caroline Lamarche en David Van Reybrouck. Zij zorgden met een emotionele hommage aan de slachtoffers van de  voor een ingetogen en mooie afsluiter van een geslaagde conferentie.

Specifications

Klant
Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling (FIDO)
Type
Congressen & Seminaries
Datum
08/11/2023
Conferentie Rechtvaardige Transitie
Conferentie Rechtvaardige Transitie
Conferentie Rechtvaardige Transitie
Conferentie Rechtvaardige Transitie

Zoek je een partner om je conferentie te verrijken met een duurzame en inclusieve visie? Neem dan contact op via ons contactformulier.

Benieuwd naar meer?