CONFERENTIE LOCAL ENERGY
& CLIMATE PACT

Conferentie Local Energy and climate Pact

CONFERENTIE LOCAL ENERGY and CLIMATE PACT:
een duurzaam succesverhaal

In het kader van het Europees Voorzitterschap van België organiseerde
het Agentschap Binnenlands Bestuur een conferentie rond het lokaal energie- en klimaatpact voor burgemeesters, lokale en regionale leiders van over heel Europa. Maar liefst 200 Europese burgemeesters en hun vertegenwoordigers deelden hier hoe ze lokaal praktische en betaalbare klimaatoplossingen realiseerden.

een ochtend vol inspiratie

In de voormiddag ging de plenaire sessie door in de Hemicycle van het Europees Parlement met sprekers als Gwendolyn Rutten, Maroš Šefčovič en Bart Somers. Nadien verplaatste iedereen zich naar het Comité van de Regio’s om enkele breakouts te volgen over onderwerpen in het kader van de Conferentie Local Energy and Climate Pact.

communicatie en praktische organisatie

Sylvester heeft voor dit evenement niet enkel het hele communicatietraject in handen genomen maar ook de praktische organisatie en coördinatie van het evenement in nauwe samenwerking met het Europees Parlement en het Comité van de Regio’s. 

De Conferentie Local Energy and Climate Pact was opgedeeld in 2 delen over 2 verschillende locaties. De gesplitste locatie bracht een extra uitdaging met zich mee – op beide locaties werden er namelijk grondige security checks uitgevoerd. Gelukkig verliep dit allemaal gesmeerd en geraakten de deelnemers vlot in hun sessies.

STRAFFE ORGANISATIE VOOR EEN STRAF EVENT

Dankzij de nauwe samenwerking tussen Sylvester en het Agentschap Binnenlands Bestuur werd de Conferentie Local Energy and Climate Pact een groot succes. De energie en drive van alle actoren om lokaal een verschil te maken was immens. Ieder draagt op hun eigen manier een steentje bij aan een duurzame klimaattransitie. De gigantische declaratie werd massaal getekend door de aanwezigen en zorgde voor een leuk groepsmoment.

Specifications

Type
Congressen & Seminaries
Datum
15/03/2024
Conferentie Local Energy and Climate Pact
Conferentie Local Energy and Climate Pact
Conferentie Local Energy and Climate Pact

Hulp nodig voor de organisatie van een internationaal congres? Vul je gegevens in op ons contactformulier en we komen snel bij je terug.

Benieuwd naar meer?