host intro opnames

Crafting your future event – Think Hybrid.

We organiseren zelden eigen events, maar merkten de afgelopen maanden dat we vanuit de bedrijvensector steeds meer en meer vragen kregen over de toekomst en de organisatie van evenementen in ‘het Nieuwe Normaal’. Hoog tijd dus om helderheid te brengen en dat deden we – in samenwerking met Easyfairs en PFL – tijdens een eigen opgezette hybride event.

Zowel voor een fysiek als een online aanwezig publiek dus en dat vergde enige creativiteit, want we wilden beide doelgroepen een fantastische beleving meegeven. Zo werden de interviews in goede banen geleid door hosts Eva Kamanda en Otto-Jan Ham, zorgden zangeres Silke Mastbooms en pianist Sven Van den Wyngaert voor fantastische muzikale intermezzo’s en gaven enkele van de grootste experten uit de Belgische evenementenwereld hun kijk op de (nabije) toekomst van de sector.

Technisch gezien was het een huzarenstukje en – naar ons gevoel – een schoolvoorbeeld van hoe een afgewerkt hybride event er kan uitzien. Er werd gebruik gemaakt van PFL’s multi-hub, waarbij verschillende sets uit binnen- en buitenland moeiteloos werden verbonden met elkaar. Daarnaast werd er ruim aandacht geschonken aan de veiligheidsmaatregelen bij het organiseren van evenementen tijdens interiews met Peter de Cuypere en Chris De Smet.

Zowel online als fysiek werd er druk genetwerkt. Digitaal gebeurde dat via onze online event venue MEEPLE die voor de gelegenheid was uitgedost in de strakke huisstijl van ‘Think Hybrid’. Tijdens een ‘Meet the Experts’-sessie konden kijkers ook videochatten met de verschillende sprekers. En ook de pollvragen doorheen het event konden door beide doelgroepen beantwoord worden, want fysiek aanwezigen hoefden enkel een QR-code te scannen die prijkte op hun tafeltjes.

Specifications

Klant
Sylvester, Easyfairs, PFL
Personen
200
Jaar
2021