Launch Event – Port of Antwerp-Bruges.

Op 28 & 29 april kwamen in totaal zo’n 2000 genodigden samen in de Antwerpse Waagnatie, voor de officiële launch van Port of Antwerp-Bruges, de nieuwe fusiehaven van Antwerpen en Zeebrugge. Voor de vormgeving en organisatie van dit event ging Port of Antwerp-Bruges in zee met evenementen- en productiehuis Sylvester.


1 jaar geleden werd de verloving tussen Antwerpen en Zeebrugge bekend gemaakt. Op 28 en 29 april was het eindelijk zover: beide havens stapten in het huwelijksbootje. Sylvester verzorgde het feestelijk gedeelte van dit maritiem huwelijk, met een tweedaags event, dat ‘Dive Into The Future’ werd gedoopt.

“Dag 1 was het officiële deel, met speeches van o.a. Vlaamse ministers Jan Jambon, Hilde Crevits en Lydia Peeters. De haven-CEO, havenschepen en de Brugse burgemeester gaven het officiële startschot, met één welgemikte trek aan een grote hendel. Op dag 2 was het party time, met een groots dansfeest voor medewerkers en personeel. Want ook zij mochten uiteraard niet uit de boot vallen.”

Voor dit unieke event nam Sylvester een duik onder de waterspiegel. Alle aanwezigen werden bijna letterlijk ondergedompeld in een wonderlijke onderwaterwereld, met 800 m2 unieke plafondprojectie. Als je naar omhoog keek, kon je door het wateroppervlak het havenleven zien. Het onderwaterthema werd doorgetrokken tot in de kleinste details. Er waren statafels met spiegelblad, die de reflectie van de plafondprojectie accentueerden. Er was ook een loungehoek met ‘drijfhout’, en een onderwater huisstijl voor de signalisatie. En om het helemaal af te maken werden de hostessen en het barpersoneel voorzien van een feeërieke schubben-make-up.

Ben Laloux, Senior Event Producer bij Sylvester: “We hebben ernaar gestreefd om in alle facetten van dit event het samengaan van de twee havens te integreren. De catering serveerde gerechten van kokscholen uit Antwerpen en Brugge, de DJ’s waren jonge talenten uit beide havensteden, en een duet tussen een Brugs en een Antwerps koor zorgde voor het ultieme kippenvelmoment.”

Als klap op de vuurpijl was er een indrukwekkende apotheose, compleet met vuurwerk en zelfs een vloedgolf in de plafond videoanimatie. Kortom: een uniek onderwaterhuwelijksfeest, op maat van Port of Antwerp-Bruges. Eén ding is zeker: Dankzij Sylvester is hun schip goed vertrokken. 

Specifications

Klant
Port of Antwerp-Bruges
Type
Bedrijfsevenement, Personeelsevenement
Personen
2000
Jaar
2022