Sinterklaas en de wakkere nachten.

De nieuwe Sintfilm van Sylvester en Ketnet loopt nu in de bioscoop! ‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ werd geregisseerd door Stijn Coninx naar een scenario van Hugo Matthysen.

Verhaal

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet ’s nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt. Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen. Hoe dat verder afloopt, zie je vanaf 24 oktober in de bioscoop. 

De film kwam tot stand met de medewerking van Jan DecleirFrans Van der AaPieter EmbrechtsLucas Van den EyndeEls DottermansWarre BorgmansAdriaan Van den HoofJonas Van GeelEvelien BosmansKarlijn Sileghem en vele anderen.

‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ is een samenwerking van KetnetEénSylvesterTelenetScreen FlandersVAF en Kinepolis Film Distribution (KFD).