Sinterklaas en de Wakkere Nachten.

Sylvester
Terug naar Cases

Wanneer Sinterklaas en Zwarte Piet 's nachts over de daken wandelen, worden ze opgeschrikt door vreemd nachtelijk lawaai: van belgerinkel tot knallende ballonnen en zelfs een drumstel. De hele stad ligt nacht na nacht wakker en de inwoners zijn boos op de Sint, omdat ze denken dat hij het kabaal veroorzaakt. Héél toevallig baat de gewiekste zakenvrouw Frutselia een winkeltje uit met speciale slaapmiddeltjes, dat sinds het nachtlawaai wel erg goed draait. Sinterklaas is heel triest dat de mensen boos zijn op hem. Er zit maar één ding op: de Sint moet zijn onschuld bewijzen...

Type Televisieproductie
Genre Bioscoopfilm
Jaar

2018

Duur 95 min.
Sylvester
Sylvester

‘Sinterklaas en de Wakkere Nachten’ werd geregisseerd door Stijn Coninx, naar een scenario van Hugo Matthysen. De film kwam tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Frans Van der Aa, Pieter Embrechts, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Warre Borgmans, Adriaan Van den Hoof, Jonas Van Geel, Evelien Bosmans, Karlijn Sileghem en vele anderen. 

'Sinterklaas en de Wakkere Nachten' is een samenwerking van Ketnet, Eén, Sylvester, Telenet, Screen Flanders, VAF en Kinepolis Film Distribution (KFD).  

Sylvester
Sylvester
Deel dit project
Sylvester

Feel.

Watch.

Enjoy.

Work with us