Atelier Solidair.

Sylvester
Terug naar Cases

Onder de noemer ‘Atelier Solidair’ organiseerde Sylvester een online event, voor solidariteitsplatform Welzijnszorg. Dit vanuit de Sylvesterstudio in Haacht. Via een livestream op Facebook konden alle genodigden het event vanuit hun huiskamer volgen.

Initieel zou het event, een slotmoment voor de jaarcampagne van Welzijnszorg, een ‘Picknick Solidair’ zijn: een gezellig en smakelijk samenzijn voor vrijwilligers en sympathisanten. Midden maart 2020 werd echter duidelijk dat de coronacrisis stokken in de wielen zou steken. Fysiek samenkomen met alle genodigden bleek al snel onmogelijk.

Focus van de campagne ‘Samen solidair tegen armoede’ waren concrete voorstellen voor de versterking van de sociale bescherming en een degelijk armoedebeleid. Doorheen de coronacrisis bleek deze inzet relevanter dan ooit. Het was dus ook absoluut noodzakelijk het event te laten doorgaan, op welke manier dan ook.

We hebben snel geschakeld om tot een haalbaar alternatief te komen.

‘Atelier Solidair’ werd een een online format via livestream, mét echte host, met de onthulling van een digitale solidariteitsmuur. Op die muur konden honderden sympathisanten een affiche achterlaten over en voor de organisatie. Gastvrouw van het event was Sara Van Boxstael. Haar studiogasten, in een veilige anderhalvemetersetting, waren o.a. Welzijnszorg-voorzitter Marc Justaert en muzikant Lennart Maes (bekend van Lenny & De Wespen). Die laatste gaf ook een live-optreden in de studio. Tot slot leverde ook Vlaams Minister van Welzijn Wouter Beke een bijdrage, in de vorm van een video.

In de maand volgend op het event laat Welzijnszorg elke dag iemand aan het woord die een solidariteitsverhaal vertelt over één van de affiches op de website www.ateliersolidair.be. Ook deze video’s maakte Sylvester. Door alles in één hand te houden, had het hele event en het online vervolgtraject één en dezelfde stijl en verliep de communicatie vlot.

Klant Welzijnszorg
Type Online evenement
Jaar

2020

Duur 1 dag
Deel dit project
Sylvester

Feel.

Watch.

Enjoy.

Work with us