Onze huisstyliste Eveline Moens: 5 tips voor de ideale set dressing van je online event.

Online events mogen dan… wel ehm… online doorgaan, dat wil niet zeggen dat er geen échte fysieke locatie mee gemoeid is. Meer nog: de locatie of set van je event is van enorm belang. Zo zet die meteen de toon voor je uitzending én versterkt ze de inhoud, spreker(s) en het verhaal dat je wil vertellen. Onze huisstyliste Eveline Moens geeft je alvast 5 tips.

1. KIES VOOR EEN RUIMTE MET KARAKTER

Eveline: “Je vermijdt best een benauwde vergaderruimte met vast tapijt en lage plafonds. Niets karaktervol ter beschikking? Ga dan sowieso wél voor een ruimte die groot genoeg is om er een twist aan te kunnen geven.”

“WAT ER MET HET BLOTE OOG MOOI UITZIET, ZIET ER NIET ALTIJD GOED UIT OP CAMERA.”

2. STEM JE AANKLEDING AF OP DE STIJL VAN DE LOCATIE

“Of net helemaal niet. Zo kan je enerzijds gaan voor eenheid en harmonie waarbij alles netjes past in dezelfde stijl. Anderzijds kan je bewust gaan voor een goedgekozen mismatch. Een vintage locatie met supermodern meubilair, of een strakke moderne architectuur met mid century-aankleding? Onzeker over de match? Laat je adviseren.”

3. VERMIJD EEN VLAKKE ACHTERGROND

“Vermijd een vlakke achtergrond. Creëer diepte met elementen op verschillende afstanden én hoogtes in de achtergrond. Dat kan met posters, planten of andere goed gekozen decoratieobjecten.”

4. GOEDE BELICHTING IS ENORM BELANGRIJK

“Door middel van de juiste belichting zet je de gewenste sfeer van je decor neer. Kies voor professioneel materiaal en voorzie budget voor de uitlichting van je set.”

5. HOE MINDER AFLEIDINGEN OP DE ACHTERGROND, HOE BETER

“We hebben nogal de neiging om veel elementen in één setting te plaatsen om een bepaalde esthetiek te bekomen, maar meestal geldt: hoe minder afleidingen op de achtergrond, hoe beter. Je wil immers dat je beeld er evenwichtig en mooi uitziet.”

“MAAR EVELINE, HOE BEGIN IK DAAR DAN HET BEST AAN?”

Eveline: “Maak een moodboard waarop je foto’s van de locatie en alle decoratie-elementen (inclusief meubilair) samenvoegt. Zo zie je meteen of de dingen samen passen. Voorzie op de dag van je opname of event zelf voldoende tijd om de set op te bouwen. Vervolgens ga je ook ruim tijd moeten nemen om de setdecoratie bij te stellen in functie van de beeldkaders en de shots, in overleg met de beeldcrew.”

“Rekening houden met de camerastandpunten bij de set-up is essentieel. Wat zie je in beeld en vanuit welke hoek? Zijn er gaten of lege hoeken in beeld? En (een veelvoorkomend probleem): komen er geen planten of decoratieobjecten ‘uit het hoofd’ van een praatgast als die op een stoel zit? Test je set daarom ook altijd uit met stand-ins op elke stoel en op elke ‘praatpositie’.”

“Set dressing lijkt op het eerste zicht makkelijk en logisch, maar er komt toch wat bij kijken. Hopelijk kunnen bovenstaande tips je alvast in de juiste richting helpen. Toch liever professionele hulp inroepen? Feel free om me een DM te sturen via LinkedIn.” 🙂